Ti år med Rema 1000-samarbejde: I dag har bagerkæde modbevist skeptikerne
- I bagerbranchen var der i starten tvivl om, hvorvidt man kunne tjene penge på det, og nogle udfordrede os endda på, at det var at gå i seng med fjenden.
Sådan falder ordene fra Morten Lapholm, der er direktør i Bavinchi, som sælger bake off og bagerbrød i Rema 1000's discountbutikker.
Konceptet, som er et samarbejde mellem netop Rema 1000 og KonditorBager-kæden, blev skabt for ti år siden - og blev altså mødt med en vis skepsis blandt andre bagere.
Men i dag har kæden modbevist skeptikerne - og konceptet lever i bedste velgående, fortæller Morten Lapholm.
- I mange byer har man over de seneste mange år set bagere dreje nøglen om, men der er stadig rigtig stor efterspørgsel på det gode bagerhåndværk - det har bare flyttet adresse. Mens bagerbutikkerne over mange år er svundet ind, har vi grebet mulighederne og fulgt med kunderne, og salget er gået forrygende fra første dag, udtaler han.
Fortsat uvished
Det var i sin tid fem selvstændige bagere, der etablerede Bavinchi-forretningen - og alle fem har de i dag stadig deres egne bagerier i behold.
Det gør Morten Lapholm fortrøstningsfuld på branchens vegne, selvom han erkender, at "der er ingen, der ved, hvor branchen eller bagerfaget er henne om ti år".
- Men det vi ved er, at den selvstændige bager skal blive ved med at udvikle sig og være der, hvor kunderne er. Vores bagermestre står tidligt op hver dag, og jeg er stolt over at se, de driver lønsomme virksomheder med lokale arbejdspladser i respektfuld forening med Rema 1000, udtaler han.
Regnskabsår | 2023 | 2022 | 2021 |
Valuta | mio. DKK | mio. DKK | mio. DKK |
Nettoomsætning | - | - | - |
Bruttofortjeneste | 16,7 | 12,6 | 11,7 |
Resultat af primær drift | 3,9 | 0,8 | 1,8 |
Resultat før skat | 4,0 | 0,8 | 2,0 |
Årets resultat | 3,1 | 0,6 | 1,6 |
Balancestatus | 43,0 | 42,2 | 34,6 |
Egenkapital | 18,8 | 15,8 | 15,2 |
Antal ansatte | 17 | 16 | 15 |
Kilde: CVR |